Glasvezelcampagne voor Bolsward en Makkum gaat van start

In bedrijf
Afbeelding

BOLSWARD- DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne voor Bolsward en Makkum. De twee kernen horen bij de laatsten in gemeente Súdwest-Fryslân waar nog geen glasvezelnetwerk beschikbaar is. Als 20% van de inwoners per kern ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk door vóór 8 juni 2022 een abonnement af te sluiten bij één van de aangesloten telecomaanbieders, Caiway, DELTA, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl, komt er daar glasvezel. Aanmelden kan via: gavoorglasvezel.nl.

DELTA Fiber Netwerk heeft als missie: snel internet voor iedereen in Nederland. In de gemeente Súdwest-Fryslân heeft het glasvezelbedrijf eerder al het buitengebied en vrijwel alle recreatievoorzieningen, dorpen en steden aangesloten. Nu krijgen de inwoners van Bolsward en Makkum de mogelijkheid om voor glasvezel te gaan. Momenteel wordt er aangelegd in o.a. Stavoren, Hindeloopen, Scharnegoutum en in het nabijgelegen Wommels en Witmarsum. In dit gedeelte van de gemeente kan de aanleg daarom al snel beginnen.

Betrouwbaar netwerk met zeer hoge capaciteit

Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, studenten online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en supersnelle internetverbinding is. Ook zorg op afstand maakt langer thuiswonen mogelijk en steeds meer ‘slimme’ apparaten zijn in een huis te vinden. Het internet houdt ons letterlijk en figuurlijk verbonden met elkaar. Glasvezel maakt veel sneller internet mogelijk, geeft een scherper televisiebeeld en kent een haast oneindige capaciteit. Daarbij is het netwerk stabieler en duurzamer dan de andere typen internetnetwerken.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd Op 4 april 2022 start DELTA Fiber Netwerk de glasvezelcampagne. Alle inwoners van Bolsward en Makkum die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting kunnen zich vanaf dan aanmelden en worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Inwoners die op de hoogte willen blijven van de voortgang van de campagne en meer willen weten over glasvezel kunnen zich op de website gavoorglasvezel.nl inschrijven op de nieuwsbrief. Online Informatieavond Meer informatie over de voordelen en mogelijkheden van glasvezel zullen in circa 45 minuten gedeeld worden op een online informatieavond op dinsdag 19 april om 19:30. Tijdens de online informatieavond geven we ook antwoord op de veelgestelde vragen en is er de mogelijk om live vragen te stellen via de chat. Aanmelden kan via gavoorglasvezel.nl.

Glasvezel Informatiepunt in centrum Makkum en Bolsward

Vanaf woensdag 6 april zijn er Glasvezel Informatiepunten geopend in zowel Makkum als Bolsward. Een glasvezeladviseur staat er klaar voor advies over glasvezel en alle zaken die daarbij horen. Je kunt binnenlopen van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Je vindt het Glasvezel Informatiepunt in Makkum tegenover de Sint Martinuskerk aan de Kerkstraat 19A en in Bolsward naast het gemeentehuis aan de Jongemastraat 12.