Open Huis appartementen in Bogerman Wommels

Door: Henk van der Veer In bedrijf
Open Huis appartementen in Bogerman Wommels
Open Huis appartementen in Bogerman Wommels Foto: aangeleverd

WOMMELS - Het voormalige schoolgebouw van Bogerman in Wommels is omgebouwd tot een unieke woonlocatie. In het karakteristieke schoolgebouw zijn tien appartementen gerealiseerd. Alle appartementen komen in aanmerking voor huurtoeslag. Dus ideaal voor starters. De inschrijving start op vrijdag 19 april tijdens het Open Huis van 16 – 18 uur in het hoofdgebouw en sluit op 29 april om 9 uur.

Het voormalige schoolgebouw van Bogerman oogt van binnen als een klassiek schoolgebouw met brede gangen en hoge plafonds. Die kenmerkende elementen zijn bij de renovatie in ere gehouden. Ook zijn materialen uit de oude school zoveel mogelijk hergebruikt. Het resultaat is een duurzaam en deels circulair gerenoveerd woongebouw. “Na de tien fraaie koopwoningen achter het Bogerman worden nu de aantrekkelijke huurappartementen opgeleverd” aldus Eelke Veenstra, voorzitter van Dorpsbelang Wommels. “Daarmee is Wommels weer een stukje aantrekkelijker geworden voor starters.” Bij de toewijzing van de appartementen hebben mensen met een band met Wommels, Easterein en Kubaard voorrang.

De begane grond van de school telt 6 appartementen met keuken en douche. Het slaapgedeelte is op de entresol. Met één open, hoge ruimte voelt het alsof je in een loft woont. Op de begane grond ligt verder de gemeenschappelijke ruimte.

Op de verdieping komen nog eens 4 appartementen met een woonkamer en open keuken, badkamer en een aparte slaapkamer. De appartementen hebben een woonoppervlakte variërend van ongeveer 50 tot ruim 75 vierkante meter. Allemaal beschikken ze over een eigen bergruimte. Daarmee zijn de appartementen ideaal voor jonge, startende huishoudens. Ze zijn te bezichtigen tijdens het Open Huis op vrijdag 19 april van 16 – 18 uur in het Bogerman aan de Walperterwei in Wommels.