Ruim 3.000 collega’s en familie genieten van open huis Poiesz Distributiecentra en hoofdkantoor

Door: Henk van der Veer In bedrijf
Ruim 3.000 collega’s en familie genieten van open huis Poiesz Distributiecentra en hoofdkantoor
Ruim 3.000 collega’s en familie genieten van open huis Poiesz Distributiecentra en hoofdkantoor Foto aangeleverd

SNEEK- Al bijna een jaar lang viert Poiesz haar 100-jarig bestaan en dit weekend stond in dat kader weer wat bijzonders op het programma: het open huis van de distributiecentra en het hoofdkantoor in Sneek. Onder de noemer ‘kijk binnen bij Poiesz’ hebben ruim 3.000 gasten een kijkje achter de schermen genomen. 

Iedereen werd persoonlijk welkom geheten door Algemeen Directeur Piet Smit waarna een route van ongeveer anderhalf uur werd gelopen door de kantoren en de distributiecentra. De gasten, bestaande uit collega’s met familie, vrienden en bekenden hebben tijdens de route kennis kunnen maken met alles wat op logistiek nodig is om de inmiddels 76 winkels van Poiesz zo goed mogelijk te bedienen. 

Onderweg was er voor jong en oud genoeg te beleven. Zo kon er aan een wedstrijdje krat klimmen mee worden gedaan, konden vrachtwagens van binnen en buiten worden bekeken en was er muziek. Uiteraard mocht een lekker hapje en drankje niet ontbreken. 

De route eindigde in het diepvries DC, waar ook de Poiesz bakkerij is gevestigd waar dagelijks vers gebak voor alle winkels wordt gemaakt. Wie wilde mocht zelf proberen een lekker roombroodje te maken. Alle gasten gingen naar huis met een goedgevulde goodiebag, die onderweg zelf ‘georderpickt’ kon worden. 

Tevreden

Piet Smit kijkt tevreden terug: “We kennen allemaal de Poiesz winkels, daar kunnen we dagelijks terecht, echter wilden we de collega’s uit de winkels ook eens de mogelijkheid bieden een kijkje achter de schermen te geven. En voor de collega’s van het hoofdkantoor en de distributiecentra was het een mooie gelegenheid om hun werkplek te laten zien. Geweldig om dit samen met 3.000 gasten te beleven.”

Na dit feestelijke weekend staat er nog één jubileumactiviteit op het programma: het gala als afsluiting van de Jubileum Jeugd Sponsoractie. Dit staat gepland op vrijdag 19 april, precies op de dag dat Poiesz 101 jaar wordt.