Record vroege inschrijvingen Hiswa te Water 2024

In bedrijf
Hiswa te water
Hiswa te water Eigen foto

FRYSLAN - Niet alleen de lente is vroeg dit jaar. Ruim voor Pasen noteerde de Hiswa te Water organisatie voor de editie van 2024 al meer inschrijvingen dan ooit. 

De beurs wordt van 28 augustus tot en met 1 september in de Bataviahaven van Lelystad georganiseerd, en is in sommige segmenten nu al uitverkocht.

Salesmanager Alex Hoeve: ,,Het gaat er op de grootste watersportbeurs van ons land niet alleen om dat er veel boten liggen, we willen in het water en op de kant graag de grote diversiteit van het aanbod laten zien. Beursbezoekers willen tegenwoordig vooral kennis maken met het bedrijf achter de boten en daarom kunnen wij meer exposanten verwelkomen dan van tevoren. Vanwege de grote diversiteit hebben we de beurs dit jaar nog duidelijker gesegmenteerd.”

Beursdirecteur Arjen Rahusen benadrukt dat de Bataviahaven met ruim 430 boten de grenzen van de groei op dit moment heeft bereikt. ,,Dit jaar hebben we op veler verzoek een aparte steiger in de havenmond gemaakt waar exposanten – als de omstandigheden dat toelaten - dagelijks na 17 uur met serieuze potentiële kopers kunnen proefvaren. We zijn er trots op dat aan de boulevard de fine fleur van de Nederlandse jachtbouw ligt afgemeerd. Je vindt er naast veel stalen motorjachten uit het hoogste segment ook de mooiste en grootste buitenlandse jachten. Het zeilbotensegment is uitgebreid met aansprekende nieuwe namen en daarnaast zijn alle bekende topmerken uit binnen- en buitenland in de Bataviahaven vertegenwoordigd. Verder hebben we dit jaar voor de XXL dagboten en weekenders een speciaal deel in de haven gecreëerd.”

Het contract met de cateringpartner Maison van den Boer van het afgelopen jaar is gecontinueerd en de organisatie is blij met de nieuwe kledingsponsor Gill. Verder komt er een nieuw, groot terras naast de VIP-entree. Ook op diverse andere plaatsen kun je culinair genieten van snacks en broodjes tot wat verfijnde culinaire hoogstandjes. Toch zullen de meeste bezoekers speciaal voor de boten en de nautische activiteiten naar Lelystad afreizen. De beurs trok vorig jaar aanzienlijk meer buitenlandse bezoekers. Zij komen vaak gericht naar Lelystad omdat de Nederlandse markt internationaal zeer goed staat aangeschreven. Deze internationale trend zal zich dit jaar ongetwijfeld voortzetten.

Op 27 augustus, de dag voor de opening, is er weer een preview-avond voor alle genomineerden voor de ‘Boot van het Jaar Innovatieprijzen’. Dan worden de oeuvreprijs, de start-up award en de innovatieprijzen in de categorieën zeiljachten, motorboten en sloepen&tenders uitgereikt. Bedrijven die hun boot willen voordragen kunnen nog tot 1 juli hun boot aanmelden via; info@bootvanhetjaar.nu

Ook voor mensen die al een boot bezitten is de beurs de moeite waard. Rahusen: ,,In Lelystad worden watersportliefhebbers verwend met een ongeëvenaard breed aanbod van het beste dat op de West Europese markt verkrijgbaar is. Ik vergelijk het graag met een bezoek aan het Rijksmuseum. Daar ga je als liefhebber naar toe om mooie objecten te zien en niet om het te kopen. Als je van mooie boten houdt, word je hier blij.”