Lijsttrekkers in debat over cultuur in Súdwest-Fryslân

Politiek
Foto Hanno Elzinga
Foto Hanno Elzinga

SNEEK- Hoe maken we de gemeente Súdwest-Fryslân nóg aantrekkelijker? Een week voor de gemeenteraadsverkiezingen, op 9 maart 2022, gaan de lijsttrekkers met elkaar in debat over kunst en cultuur. Want er gebeurt veel in de gemeente, maar is het spannend genoeg? En is het interessant voor iedereen?

Onder leiding van presentator Roelof Lousma, bekend van Omrop Fryslân, zullen de lijsttrekkers in gesprek gaan met de mensen voor wie het er écht toe doet. Zoals talentvolle jongeren die behoorlijk wat kilometers moeten maken om zich cultureel te kunnen ontwikkelen. En mensen die moeite hebben met lezen, hebben die wel het gevoel dat ze kunnen meedoen? De lijsttrekkers van alle 11 partijen zullen aan het debat deelnemen. Natuurlijk is er deze avond ook veel kunst en cultuur uit de gemeente te zien en te horen.

Dus: geen saai geklets en holle woorden, maar een afwisselende avond met scherpe discussies, humor en live muziek. Gratis tickets voor het cultuurdebat zijn nu verkrijgbaar via de website van Theater Sneek, en voor wie liever thuisblijft is het debat live te volgen op Omroep Súdwest (kanaal 40 en de website).

Wil je actief meedoen aan het debat om de lijsttrekkers het vuur aan de schenen te leggen? Heb je een belangrijke vraag of wil je een stelling inbrengen? Mail dan naar info@cultuurpleinswf.nl. Het cultuurdebat wordt georganiseerd door Cultuurplein Súdwest-Fryslân, het samenwerkingsverband van alle culturele instellingen en verenigingen in de gemeente. Cultuurplein behartigt de gezamenlijke belangen, en organiseert onder andere het jaarlijkse UIT Festival in Súdwest-Fryslân.

Het debat vindt plaats op woensdagavond 9 maart 2022, in de Noorderkerkzaal aan het Oud Kerkhof 11 in Sneek. Het debat start om 19.15 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Gratis tickets bestel je op: https://theatersneek.nl/voorstelling/cultuurdebat/