Geen Olympische Spelen voor Spitse en Casparij door nederlaag tegen Duitsland

Sport
Kerstin Casparij in actie
Kerstin Casparij in actie Foto: Orange Pictures/Pieter van der Woude

HEERENVEEN - Sherida Spitse en Kerstin Casparij hebben zich niet geplaatst voor de Olympische Spelen, nu ze met Nederland met 2-0 van Duitsland hebben verloren.

Duitsland begon beter aan de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion en kreeg in de beginfase een paar kansjes. Nederland, met Spitse en Casparij in de basis, speelde slordig.

Duitsers beter

Sydney Lohmann raakte met een afstandsschot de paal voor Duitsland in de 25e minuut. Vijf minuten voor de rust kon Giulia Gwinn alleen op keeper Daphne van Domselaar afgaan, maar werd ze net op tijd geblokt door Lieke Martens. Zo was de kansenverhouding in de eerste helft duidelijk in het voordeel voor Duitsland, maar was de ruststand 0-0.

Lea Schüller kwam na de rust in het veld en scoorde al na drie minuten. Het was echter net buitenspel. Nederland kwam even beter in het spel, maar Duitsland scoorde. In de 66e minuut was het Klara Bühl die met een schot in de verre hoek de terecht 0-1 scoorde. De 2-0 hing daarna in de lucht en Schüller kopte na een fraaie voorzet de 2-0 binnen. Nederland zette nog wel aan, maar echt gevaarlijk werd het nooit.

Geen eerste Spelen voor Spitse en Casparij

Voor Spitse was het niet de eerste keer geweest dat ze naar de Spelen mag. Drie jaar geleden plaatste Nederland zich voor de Spelen, maar raakte ze net voor het toernooi in Japan geblesseerd. Het toernooi in 2021, door corona een jaar later dan normaal, was voor de Nederlandse voetbalvrouwen de eerste keer dat ze zich plaatsten voor de Spelen.