FC Utrecht te sterk voor sc Heerenveen

Sport
FC Utrecht met 2-3 te sterk voor sc Heerenveen
FC Utrecht met 2-3 te sterk voor sc Heerenveen Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - De laatste minuut was de leukste, maar het was te laat. Tegen Utrecht heeft sc Heerenveen verloren met 3-2.

De beide Friese doelpunten zijn gemaakt door Patrick Walemark, in de absolute slotfase van de wedstrijd. Heerenveen had toen een man minder door een domme rode kaart.

Het hoogtepunt van de wedstrijd was misschien wel voor de aftrap, toen beide ploegen met elkaar op de foto gingen achter een groot spandoek van Kika. Die organisatie strijdt tegen kanker bij kinderen.

Voor één keer speelde Heerenveen niet met de namen van de sponsoren op het shirt, om extra aandacht te vragen voor Kika. Alle spelers hadden een naam op de rug van een kind dat getroffen is door deze ziekte.

De wedstrijd was symbolisch voor het hele seizoen. Roemloos. Zo nu en dan leuk, maar meestal net niet. En soms oliedom.

Rode kaart

Olivier Braude maakte het laatste kwartier van de wedstrijd niet meer mee. In minuut 77 moest hij van het veld, omdat hij twee keer in zeven minuten een overtreding maakte op een tegenstander. Omrop Fryslân verslaggever Roelof de Vries was het er niet helemaal mee eens. “Die overtreding is geen geel waard”, zei hij live op de radio, maar het hielp niet. De scheidsrechter had zijn besluit al genomen.

De hele wedstrijd was een martelgang voor Heerenveen. Utrecht was niet veel beter, maar een beetje beter was genoeg

Het eerste doelpunt was een frommelgoal. Isac Lidberg van FC Utrecht schoot de bal na een halfuur achter Heerenveendoelman Mickey van der Hart. Die stond nu voor de negende keer in de basis, op de plaats van Andries Noppert.

Walemark

Een deel van het publiek heeft dus niet gezien hoe Patrick Walemark compleet uit het niets twee doelpunten maakte. De eerste in de laatse minuut van de wedstrijd, en de tweede diep in de blessuretijd.

Even was de hoop terug bij de Friezen, maar dat duurde niet langer dan een minuut. Nog voordat Utrecht weer kon aftrappen, klonk het laatste fluitsignaal.