Project stadsstrand

Ging dan álles goed waar Auck Couperus zich met hart en ziel voor inzette? “Welnee”, zegt ze op relativerende toon. “Ik had een mooi stadsstrand in gedachten voor Bolsward. Tijdens Oerol pitchte ik dit idee en ik kreeg duizend euro om het te realiseren. De locatie was goed: bij het Hoog Bolwerk naast de stadscamping. Ik kreeg hulp van alle kanten, maar de gemeente lag uiteindelijk dwars. We verplaatsten het stadsstrand naar een plekje buiten de stad. Toen bleek de buis onder de A7 niet door te stromen. En in stilstaand water kun je mensen niet laten zwemmen. Dus helaas, dit project is mislukt.”


Mooie diamant

Naast creatief bezig zijn, zoals een boekje schrijven voor een toekomstige kleinkind, lekker kokkerellen en tussendoor haken van een dekentje (ze haakt ook door tijdens ons interview), is Auck alweer met een nieuw project bezig. Samen met haar goede vriendin Adriana Jasper van Appolanja Crystals en een aantal andere vrouwen werkt ze aan het bewustzijnsfestival ‘Better together’. “Zó leuk om hierover te brainstormen”, zegt ze met twinkelende ogen. “Op zaterdag 20 juli organiseren we dit festival in het Julianapark in Bolsward. We willen allerlei stands en plekjes creëren waar mensen aan yoga of meditatie kunnen doen of in Wim Hof-ijsbaden kunnen liggen. Er komen foodtrucks met gezonde voeding; er is bewuste voeding te koop en zelfs een zintuigenplein.”
De tijd is er rijp voor, óók in Bolsward, meent Auck. “We putten onze aarde uit. We moeten echt zorgvuldiger met haar omgaan, voor onze kinderen en kleinkinderen. Daarom is er ook een speciaal kinderplein op het festival. Iedereen is zeer welkom. We gaan van 20 juli een fantastische dag maken, waarop de verbinding met onszelf, de aarde en elkaar centraal staat. Want een mens kan zichzelf pas zien, als hij in verbinding is met de ander. Elk mens reflecteert een stukje van wie jij bent. Zo kun je de mooie diamant worden, die je uiteindelijk bent.”