Veilig de weg op: Fietsspiegel- en helmactie in Makkum op 2 mei

Door: Ynte Dragt Gezond en fit
Doortrappen Fryslân
Doortrappen Fryslân Foto Thewes Hoekstra

MAKKUM - Zo lang mogelijk veilig blijven fietsen, dat willen we allemaal wel. Want fietsen is heerlijk! Door te fietsen, blijf je langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen. Maar tegelijkertijd zijn we ook kwetsbaar in het verkeer.

Doortrappen Fryslân helpt om zo lang mogelijk en veilig te kunnen fietsen. Het dragen van een fietshelm en het installeren van een spiegel op je fiets, dragen daaraan bij. Een fietsspiegel geeft overzicht van wat er om je heen gebeurt, zonder je om te hoeven draaien. Ook zie je inhalend verkeer eerder. Het dragen van een fietshelm helpt je hoofd en hersenen bij een val of botsing te beschermen.

Fietsspiegel- en helmactie in Makkum
Op donderdag 2 mei organiseert Doortrappen Fryslân samen met Rinia Fietsen in Makkum een fietsspiegel- en helmenactie in Makkum. Je krijgt voorlichting over het gebruik van een fietsspiegel en het dragen van een helm.
De eerste 25 bezoekers krijgen een gratis gemonteerde fietsspiegel of een kortingsbon ter waarde van € 25,- voor de aanschaf van een goedgekeurde fietshelm. Adres: Rinia Fietsen, Kerkstraat 4 in Makkum van 13.00- 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Doortrappen Fryslân
Het programma Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het heeft als doel om mensen zo lang mogelijk met plezier en veilig te laten fietsen. Meer informatie lees je op Doortrappen.nl