Voorleesproject Bolsward weer van start

BOLSWARD - Het Voorleesproject Bolsward heeft door Corona zo’n anderhalf jaar stilgelegen, maar nu staan de vrijwilligers weer te popelen om los te kunnen. 

Humanitas Zuidwest Friesland is daarom op zoek naar gezinnen die het fijn vinden dat er een keer per week een vrijwillige voorlezer langskomt om de kinderen voor te lezen.

Het leren van de Nederlandse taal gaat soms niet vanzelf. Door kinderen voor te lezen, leren zij op een leuke manier meer woorden begrijpen en spreken. Het project is bedoeld voor alle kinderen in de leeftijd van 3-10 jaar. Eens per week komt een voorlezer een uurtje bij een gezin thuis en leest voor uit eigen boeken of boeken van de bibliotheek. Humanitas wil er graag voor zorgen dat kinderen plezier in (voor)lezen krijgen. Uit onze ervaring blijkt dat de deelnemende gezinnen èn de voorlezers erg blij zijn met het voorleesproject. Zij beleven met elkaar veel plezier aan de voorleesuurtjes.

Meer weten over het voorleesproject? Neem contact op met de coördinator van het Voorleesproject Bolsward ( 06-49022007/voorleesbolsward@humanitas-zwf.nl). Of kom naar de Opvoedmarkt op 20 oktober (10:00-12:00 en 13:00-15:00 uur) in Sporthal Rolpeal in Workum.