Feestelijke opening Hendrick Nanneshof in Bolsward

Algemeen
Afbeelding

Mei-inoar De Hendrick Nannes en Catrijn Epes-stichting, bewoners, Elkien en de gemeente Súdwest-Fryslân hebben samen met de bewoners bedacht hoe ze het hofje opnieuw wilden inrichten. Op 12 april hebben zij samen de tuin aangeplant, met als resultaat een prachtige binnentuin. Dit is op donderdag 9 mei gevierd.

Bolsward – Op donderdag 9 mei heeft wethouder Mark de Man in Bolsward het opnieuw ingerichte Hendrick Nanneshof feestelijk geopend. Bijzonder aan dit project is de samenwerking tussen de Hendrick Nannes en Catrijn Epes-stichting, bewoners, Elkien en de gemeente Súdwest-Fryslân.

Het nieuw ingerichte hofje past beter bij de geschiedenis van de plek en de wensen van de bewoners.

Toen en nu Vroeger zat een van de armenhuizen van Bolsward in het Hendrick Nanneshof. De Hendrick Nannes en Catrijn Epes-stichting zit nog steeds in het hoofdpand, aan de Broerestraat. De andere ruimten verhuurt Elkien.

Net als het Sint Anthony Gasthuis en Stichting Het Weeshuis betekent de Hendrick Nannes en Catrijn Epes-stichting veel voor de sociale en culturele samenleving in Bolsward. Het hofje en het naastgelegen gebouw zijn hier een levendig erfgoed van.

Afbeelding