Voorleesproject Bolsward zoekt coördinator(en)

Algemeen
Foto: Jitske Hagens
Foto: Jitske Hagens

BOLSWARD - Door corona heeft het voorleesproject Bolsward een tijdje op een laag pitje gestaan, maar de vrijwilligers willen graag (weer) aan de slag.

Humanitas Zuidwest Friesland zoekt voor het voorleesproject Bolsward daarom één of twee enthousiaste vrijwillige coördinatoren die er zin in hebben om het voorleesproject in Bolsward weer op de rails te zetten. Als nieuwe coördinator sta je er niet alleen voor. De coördinatoren van het Voorleesproject Sneek werken je/jullie graag in, zijn bereikbaar voor vragen en ondersteunen waar nodig.

Het voorleesproject is bedoeld voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij hun taalontwikkeling. Eens per week komt een vrijwillige voorlezer bij een gezin aan huis. De coördinator heeft zowel intakegesprekken met gezinnen als met vrijwilligers. Op basis van deze intakes zorgt de coördinator voor een juiste koppeling tussen vrijwilliger en gezin. Daarnaast onderhoudt de coördinator ook contacten met organisaties die voor het project van belang kunnen zijn, zoals gebiedsteams, vluchtelingenwerk, scholen en bibliotheek.

Belangstelling? Neem contact op met Josée Peereboom via intake@humanitas-zwf.nl of kijk op de website van Humanitas Zuidwest Friesland.